Fiets je intensief? Dan kun je bij een verkeerde houding op korte of lange termijn klachten krijgen. De oplossing? Bikefitting!

Bike Fitting | R. van Overdijk Tweewielers Oirschot
Bike Fitting | R. van Overdijk Tweewielers Oirschot

Ons lichaam houdt zich niet aan symmetrie. Onze beider armen en benen zijn vaak niet van gelijke lengte. Niet iedereen heeft daar last van.​Bikefitting is eigenlijk niets meer dan de zoektocht naar uw ideale fietspositie. Vooral als u intensief fietst, dan is bikefitting geen overbodige luxe. De juiste afstelling van uw fiets voorkomt namelijk dat u op korte of lange termijn lichamelijke klachten krijgt. Sport en bewegen moet vooral leuk zijn. Op lichamelijk ongemak zitten we dan ook niet te wachten. Overigens geldt dat niet alleen voor de sportieve fietser. Artsen verwijzen patiënten vaak naar ons door, als blijkt dat zij door een verkeerde houding klachten ervaren. Ook voor hen is bikefitting dan dé oplossing. Bikefitting zoekt voor de ervaren sportieve fietser ook naar de ideale zithouding voor maximale krachtoverbrenging. Zo kom je tot de meest efficiënte energieoverdracht. En voorkom je tegelijkertijd klachten door een verkeerde zithouding. Zo snijdt het mes aan twee kanten; ideaal!

Onderhoud & werkplaats
Onderhoud & werkplaats

Hoe werkt bikefitting?

R. van Overdijk Tweewielers is specialist op het gebied van bikefitting. In een programma van anderhalf uur kijken we samen met u wat voor u beste houding is. We maken daarbij gebruik van de meest moderne technieken. U neemt plaats op een fiets. Deze fiets kunnen we tijdens het programma steeds anders instellen. Ondertussen meten we met allerlei apparatuur uw trapvermogen. En filmen we u met digitale camera’s. Zo kunnen we uw houding tot op detailniveau analyseren. Net zolang tot we de ideale zithouding hebben gevonden. Bikefitting doe je dan ook niet zo maar even. Wij nemen daar alle tijd voor. Met de uitslag stelt u voortaan uw fiets gemakkelijk en perfect af! Interesse in bikefitting? Maak dan snel en afspraak. Onze contactgegevens vindt u hier!